لبخند زیبا یکی از مهمترین عواملی است که در ایجاد و حفظ اعتماد به نفس افراد نقش بسزایی داشته و سبب جذابیت چهره هر فرد می گردد. مجموعه درمان های مختلف دندان پزشکی که به اصلاح لبخند یا به عبارت دقیق تر اصلاح طرح لبخند می انجامد توسط دندانپزشک متخصص و با استفاده از به روزترین تجهیزات و به صورت تخصصی ارائه می شود.
برای اصلاح لبخند هر فرد نکات منحصر به فردی وجود دارد که سبب می شود درمان هر فرد متناسب با نوع ناهنجاری همان فرد انجام شود.
نکات مهم در اصلاح طرح لبخند:
تأثیر طول دندانها در زیبایی لبخند فرد:
به طور طبیعی و به مرور زمان، دندان ها دچار سایش تدریجی می شوند که می توان با مراجعه به کلینیک های دندانپزشکی برای افزایش طول دندان ها اقدام کرد. تحقیقات نشان می دهد، دندان های یک دست و متناسب، سبب شده افراد چهره جوان تری داشته باشند و در مقابل، افرادی که لبخند لثه ای و دندان های کوتاهی دارند نیز مسن تر به نظر می رسند.
تناسب دندان ها و ارتباط آن با زیبایی طرح لبخند:
در طراحی لبخند، تناسب دندان ها اهمیت فراوانی دارد که در این میان، هم اندازه بودن دو دندان وسط یا سانترال، بدون فاصله بودن و عدم روی هم افتادگی آنها بسیار حائز اهمیت می باشد. علاوه بر این، دو دندان سانترال باید نسبت به سایر دندان ها بلندتر نیز باشند.
رنگ دندان و ارتباط آن با زیبایی لبخند فرد:
عوامل مختلفی مانند دود سیگار، ترکیبات قهوه، نوشیدنی های قندی، برخی داروها و ….. سبب زرد شدن و یا تغییر رنگ دندان ها میگردد. روش های متعددی در درمان اصلاح طرح لبخند، سبب بازگرداندن رنگ اصلی دندان میگردد.
اصلاح طرح لبخند در چه مواردی کاربرد دارد؟
دلایل متفاوتی برای انجام اصلاح طرح لبخند وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان بیماری های لثه
- انجام کارهای زیبایی برای جوان تر نشان دادن چهره: از جمله مواردی که می توان برای ترمیم زیبایی هر فرد اشاره کرد شامل ترمیم شکستگی دندان، ترمیم فاصله دندانی، ترمیم بی دندانی، اصلاح دندان های نامرتب، اطلاح دندان های کوتاه و درمان لبخند لث های میباشد.
- درمان پوسیدگی ها
- تنظیم نسبت لثه
طراحی لبخند دیجیتال (Digital Smile Design):
طراحی لبخند دیجیتال یا DSD، روشی است که با به کارگیری پارامترهایی مانند فرم صورت یک فرد، ارتفاع صورت، گوشه های لب و برخی داده های دیگر، قبل از شروع درمان میتواند نتیجه را به شما نشان دهد.
روش های اصلاح طرح لبخند:
روش های متفاوتی دارد که با توجه به نوع ناهنجاری های هر فرد می توان یکی از روش ها و یا تلفیقی از آنها را به هر فرد پیشنهاد داد. این روش ها شامل موارد زیر می باشد:
ارتودنسی:
اصلاح دندان های نامرتب، فواصل دندانی، ناهنجاری های دندانی و … با روش ارتودنسی درمان و ترمیم میگردند که طول درمان آن با توجه به شرایط مختلف افراد بین 6 تا 36 ماه متغیر است. ارتودنسی بهترین روش درمانی برای رفع مشکل فاصله دندانی بوده که با ایجاد فشار تدریجی و آرام، سبب می شود دندان ها به هم رسیده و فاصله بین آنها پر شود.
ایمپلنت:
بی دندانی، علاوه بر تأثیر بر زیبایی چهره فرد، سبب کاهش اعتماد به نفس بیمار نیز میگردد که باید سریعاً درمان و جای خالی ان پر گردد. برای درمان بی دندانی در اصلاح طرح لبخند راه حل های مختلفی وجود دارد که مهمترین و بهترین آنها روش ایمپلنت دندانی است.
لمینت:
در مواردی که دندانپزشک، استفاده از ونیر کامپوزیت را برای اصلاح طرح لبخند بیمار مناسب تشخیص ندهد، استفاده از لمینت های سرامیکی که در لابراتوار ساخته می شوند را پیشنهاد می دهد.
کامپوزیت:
در روش های جدید پر کردن دندان از مواد کامپوزیتی هم رنگ دندان استفاده میشود که در مقایسه با نوع قدیمی آن (آمالگام) که به رنگ فلز بود، با رنگ دندان تفاوت چندانی نداشته و در ظاهر فرد زیبایی بیشتری دارد.
بلیچینگ:
روشی بسیار متداول در اصلاح تغییر رنگ دندان
لیفت لثه:
لیفت لثه یا به عبارتی کانتورینگ لثه، نوعی جراحی غیرضروری و زیبایی محسوب شده که در آن خط لثه اصلاح شده و تغییر شکل می یابد. در این جراحی، بافت لثه برداشته شده و در صورت وجود پس روی لثه، بافت موردنظر بازسازی و ترمیم میگردد.
جراحی فک برای طراحی لبخند:
جلو یا عقب بودن فک در افراد، علاوه بر نازیبایی لبخند، فرم صورت را نیز نامتناسب میکند که به منظور جابه جایی استخوان فک و ایجاد تناسب در چهره، باید از جراحی فک استفاده شود. در این دسته از بیماران، قبل و بعد از جراحی فک، نیاز است تا فرد تحت درمان ارتودنسی قرار گرفته و برای عمل آماده شود. این نوع درمان که تلفیقی از جراحی و ارتودنسی است، ارتوسرجری نامیده میشود.
کاشت دندان یا ایمپلنت در اصلاح و درمان طرح لبخند:
ایمپلنت یا کاشت دندان برای پر کردن جای خالی دندان های ازدست رفته کاربرد دارد که دندانپزشک با توجه به ناهنجاری بیمار و جهت اصلاح طرح لبخند، ایمپلنت مخصوص فرد را انتخاب و جایگذاری می کند.
کامپوزیت یا لمینت؟
ونیرهای دندانی جهت رفع نواقص ظاهری دندان ها استفاده می شوند. استفاده از این روش در افرادی که دارای دندان هایی با مینای فرسوده، شکسته و یا ترک خورده هستند، توصیه میشود. علاوه براین، گاهی می توان نامرتب بودن دندان ها را نیز با ونیرهای دندانی پوشش داد. ونیر دندان لایه نازکی از جنس کامپوزیت و یا سرامیک است که بر روی دندان قرار گرفته و سفیدی و شفافیت را به دندان بازگردانده و در اصلاح طرح لبخند بسیار کاربردی می باشد.
یکی از گزینه ها برای داشتن لبخندی زیبا، ونیرهای پرسلن (سرامیکی) بوده که در مقایسه با بسیاری از روش های مورد استفاده در اصلاح طرح لبخند، مقرون به صرفه می باشد اما با این وجود، در مقایسه با ونیر کامپوزیت، هزینه بیشتری دارد. در این روش با توجه به الزامی بودن تراشیدن بخش مختصری از مینای دندان و قالب گیری و ساخت سرامیک در لابراتوار، صرف زمان و هزینه بیشتری نسبت به ونیر کامپوزیت به بیمار تحمیل می شود.
در روش استفاده از ونیر سرامیکی، دندانپزشک پس از تراشیدن حدود نیم میلیمتر از مینای دندان و تنظیم دندان ها، قالب گیری انجام داده و آن را به لابراتوار ارسال کرده تا سرامیک هایی که طیف رنگی مشابهی با دندان طبیعی بیمار دارد، برای درمان وی ساخته شود. در نهایت این سرامیک ها با چسب مخصوصی روی دندان بیمار قرار میگیرد.
اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت دندان:
فیسینگ کامپوزیت جهت اصلاح طرح لبخند در افرادی که دندان های شکسته و یا لبپر شده دارند، بسیار کاربردی است. علاوه بر این، با این روش می توان برای از بین بردن فضای خالی بین دندان ها نیز استفاده کرد. در این روش، جهت حفظ زیبایی ظاهری فرد، معمولاً از کامپوزیت هم رنگ دندان بیمار استفاده می شود. در این روش برای درمان، حدود دو الی سه هفته زمان لازم است.
ونیر کامپوزیتی:
در این روش نیازی به تراشیدن دندان نبوده و هزینه و زمان کمتری نیاز است. در این روش معمولاً درمان تنها در یک جلسه انجام می شود که در مقایسه با روش ونیر سرامیکی، زمان بسیار کوتاه تری خواهد داشت.
قیمت اصلاح طرح لبخند چقدر است؟
تعداد دندان | قیمت |
یک دندان | 0.۰۰۰.۰۰۰ تومان |
ده دندان | 0.۰۰۰.۰۰۰ تومان |
همه دندان ها | 0.۰۰۰.۰۰۰ تومان |