جراحی افزایش عرض استخوان

جراحی افزایش عرض استخوان چیست؟

در دنیای پزشکی امروز بسیاری از بیماران به دلایلی مختلفی نیازمند جراحی های دهان و دندان می باشند. در برخی از این بیماران به دلیل فرسایش و یا عدم توانایی تحمل استخوان های ناحیه فک در کاشت ایمپلنت مشکلات عمده ایی وجود دارد که به طور طبیعی امکان ایمپلنت وجود ندارد. بنابراین بیمار با تشخیص دندانپزشک مربوطه در ابتدا باید عمل جراحی افزایش عرض استخوان صورت پذیرد.

میزان موفقیت جراحی ایمپلنت‌های دندانی بسیار قابل توجه بوده و طبق برآوردهای انجام شده، این روش تا بیش از 98٪ موفقیت آمیز می باشد. ایمپلنت‌ها با اتصال به استخوان فک در طی روندی به نام اوسئواینتگریشن (osseointegration) قادر به انجام عملکرد خود هستند. اگر ساختار کافی و سالم استخوانی وجود نداشته باشد، این فرایند حیاتی (اوسئواینتگریشن) ممکن است هرگز رخ ندهد. در مواردی که فک برای حمایت ایمپلنت‌های دندان به اندازه کافی قوی نباشد، دندانپزشک ممکن است انجام روش پیوند استخوان را توصیه کند. به عبارت ساده، پیوند استخوان یک روش جراحی است که در آن ناحیه‌ای که کمبود استخوان دارد (محل دریافت کننده) با دریافت حجم استخوان دونر (پیوندی) از یک منبع دیگر بازسازی می‌گردد. دکتر عبدالصفا شرافتی در کلینیک دندانپزشکی تخصصی خود در گرگان با انجام مشاوره ها و معاینات و آزمایش های لازم و با تجربه و مهارت بسیار بالا بهترین گزینه شما مراجعین محترم برای این نوع جراحی می باشد.

پیوند استخوان می‌تواند به افرادی که برای ایمپلنت‌های دندانی شرایط لازم را ندارند، کمک شایانی کند تا از مزایای استفاده از جایگذاری ایمپلنت برخوردار گردند. این روند درمانی ممکن است چند ماه طول بکشد تا درمان کلی با استفاده از ایمپلنت‌های دندان انجام گردد. بیماران کلینیک تخصصی دکتر شرافتی در گرگان به این نتیجه رسیده‌اند که اختصاص دادن این زمان برای داشتن دندان‌هایی پایدار و قابل اطمینان ارزش صرف وقت را دارد.

موفقیت عملکردی و زیبایی یک ایمپلنت دندان برای یک دوره کوتاه مدت و حتی بلند مدت، به میزان زیادی به مقدار و کیفیت استخوانی که جایگذاری و پشتیبانی ایمپلنت در آن صورت می‌پذیرد، بستگی دارد. بنابراین، پیوند استخوان نقش مهمی در دندانپزشکی ایمپلنت خواهد داشت. متخصصین ما در کلینیک تخصصی دکتر شرافتی در گرگان بعد از ارزیابی دقیق استخوان فک، شما را از نیاز به پیوند استخوان قبل از ایمپلنت دندان آگاه خواهند کرد. متخصص دندانپزشکی کلینیک از بهترین روش و مواد برای انجام عمل پیوند استخوان استفاده می کند و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت آنلاین، از سایتdrsafasherafati.ir استفاده نمایید.

چهار نوع عمل پیوند استخوان رایج برای ایمپلنت شامل موارد زیر می باشد:

1- اتوگرافت (Autograft): در این نوع جراحی، استخوان اهدا کننده می‌تواند از خود بیمار باشد که از ناحیه متفاوتی از دهان بیمار به دست می‌آید.

 

2- آلوگرافت (Allograft): در این روش استخوان مورد نیاز برای جراحی، مشابه با آنچه در دریافت خون از بانک اهدای خون وجود دارد، از یک بانک بافت مجاز دریافت می‌شود. پردازش های لازم در روش آلوگرافت با از بین بردن تمام مواد آلی (آنتی ژن‌های بالقوه) و پس از آن با استریلیزه کردن بافت با استفاده از اشعه گاما، به طور دقیق صورت می گیرد. تا به حال هیچ گونه اطلاعاتی مبنی بر انتقال بیماری از طریق آلوگرافهای دندانی گزارش نشده و در این روش ایمنی و سلامت بیمار بسیار مورد توجه می باشد.

 

3- زنوگرافت (Xenograft): زنوگرافت‌ها پیوندهای استخوان مشتق شده از منابع حیوانی و به طور معمول گاو هستند.

4- منابع مصنوعی: در برخی از تکنیک‌های پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت‌های دندانی از منابع غیر آلی مانند سولفات کلسیم استفاده می‌کنند.

در حالی که هر نوع از مواد مورد استفاده در عمل پیوند استخوان دارای خواص منحصر به فرد خود می‌باشند، عملکرد آن‌ها به عنوان یک داربست و نگهدارنده فضا اجازه می‌دهد تا روند جایگزینی توسط استخوان خود فرد بیمار از طریق یک فرآیند به نام بازسازی بافت هدایت گردد. در کلینیک تخصصی دکتر شرافتی در گرگان مشاورین و متخصصین ما با توجه به نیاز شما مراجعین محترم و با در نظر گرفتن درخواست شما، بهترین روش ممکن را برای انجام عمل پیوند استخوان به شما پیشنهاد می دهند و در کمترین زمان ممکن و با حداقل ترین هزینه و بالاترین کیفیت در رفع مشکل شما اقدامات لازم را انجام خواهند داد. شما می توانید جهت رزرو نوبت آنلاین برای دریافت مشاوره و یا انجام معاینات لازم به آدرس سایت drsafasherafati.ir مراجعه نمایید. دکتر عبدالصفا شرافتی، بهترین دندانپزشک ایمپلنت در گرگان می تواند بهترین گزینه برای انجام عمل پیوند استخوان برای شما بیماران باشد.

 

مزایای پیوند استخوان

برخی از مزایای عمل پیوند استخوان عبارتند از:

  • حفظ و یا بازگرداندن حجم استخوان طبیعی در ناحیه‌ای که دندان در آن جا وجود ندارد. بنابراین پس از انجام پیوند استخوان، طبیعی‌ترین جایگزینی دندان (ایمپلنت دندان) و بریج ثابت می‌توانند انجام شوند.
  • افزایش تراکم استخوان در محل پیوند و در نتیجه احتمال ثبات اولیه ایمپلنت در جای خود افزایش می یابد. افزایش تراکم استخوان همچنین ممکن است در صورتی که مدت زمان قابل توجهی قبل از اینکه دندان با استفاده از ایمپلنت یا پل بازسازی شود مورد نیاز باشد، میزان از دست دادن استخوان را کاهش دهد.
  • امکان جایگذاری ایمپلنت‌های دندانی را در مکان‌هایی که بدون انجام پیوند استخوان امکان کاشت ایمپلنت در آن‌ها وجود ندارد.

 

علائمی که ممکن است نیاز شما به پیوند استخوان را نشان دهند:

همه این موارد به موضوعاتی از قبیل وجود استخوان کافی برای پاسخگویی به خواص ساختاری، عملکردی و ایجاد یک ظاهر مناسب و اعمال زیبایی که برای انجام ایمپلنت و جایگزینی دندان‌های بعدی برنامه ریزی شده است، بستگی دارد. این متغیرها همانطور که میزان و تراکم (سختی) استخوان در افراد مختلف تغییر می‌کند، از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت می باشند. بنابراین، ضروری است که مقدار و کیفیت استخوان برای هر متقاضی قبل از انجام عمل جراحی ایمپلنت بررسی گردد. مشاورین ما در کلینیک تخصصی ایمپلنت دکتر شرافتی در گرگان، با استفاده از روش ها و دستگاه های مجهز و پیشرفته، آماده ارائه خدمات به شما بیماران محترم می باشند. شما می توانید جهت بررسی نیاز خود به عمل پیوند استخوان و دریافت مشاوره و رزرو نوبت آنلاین به آدرس سایت drsafasherafati.ir مراجعه نمایید. در ادامه چند علامت که نشان می‌دهند قبل از استفاده و جایگذاری ایمپلنت جدید دندان، ممکن است نیاز به پیوند استخوان داشته باشید را معرفی می کنیم:

 

1- دندان‌هایی که برای مدت طولانی آن‌ها را از دست داده‌اید:

بعضی افراد تصمیم می‌گیرند که دندان‌های افتاده را بلافاصله جایگزین نکنند. استدلال افراد در این خصوص می‌تواند متفاوت باشد، اما به تأخیر انداختن این عمل می‌تواند منجر به بروز عواقب ناخواسته شود. استخوان فک شما نیاز به ریشه دندان دارد تا متحرک باقی بماند، بنابراین زمانی که ریشه دندان از بین می‌رود، استخوان در آن ناحیه شروع به فرسایش می‌کند. برای بررسی ضرورت انجام پیوند استخوان می توانید به کلینیک دندان پزشکی دکتر شرافتی و بهترین دندان پزشک ایمپلنت در گرگان مراجعه نمایید.

 

2- وجود بیماری های لثه در گذشته:

بیماری لثه در میان افراد رایج است، اما اگر تجربه موارد شدید این بیماری را داشته باشید، این امر ممکن است منجر به بروز مشکلاتی مانند ضعف استخوان فک گردد. بنابراین در صورت مواجهه با بیماری لثه در گذشته، بهتر است متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک خود را مطلع سازید تا آزمایشات لازم انجام شود. برای دریافت مشاوره جهت بررسی بیماری های لثه و در صورت لزوم انجام جرم گیری دندان و جرم گیری لثه، می توانید با رزرو آنلاین از سایت drsafasherafati.ir نوبت خود را دریافت نمایید.

 

3- آسیب قبلی در فک:

اگر در گذشته ضربه یا آسیبی به فک یا صورت شما رسیده است، ممکن است سبب ضعف استخوان فک شده و شاید در حال حاضر برای حمایت از ایمپلنت به اندازه کافی قوی نباشد. به نظر می رسد قبل از انجام عمل ایمپلنت دندانپزشک متخصص خود را از این امر آگاه نمایید تا نتیجه مورد نظر شما، در کاشت ایمپلنت حاصل گردد.

 

ارزیابی استخوان:

دقیق‌ترین روش برای ارزیابی و اندازه گیری میزان استخوان در محلی که می‌خواهید ایمپلنت در آن جا انجام شود، این است که با استفاده از توموگرافی کامپیوتری پرتو مخروطی که به عنوان CBCT شناخته می‌شود، آن ناحیه را اسکن کنید. این روش، نوعی تصویربرداری با اشعه ایکس و مشابه سی تی اسکن پزشکی است که با استفاده از فراکشن جزیی اشعه عمل خود را انجام می‌دهد. اسکن CBCT، یک تصویر سه بعدی از استخوان تولید کرده و اطلاعاتی از قبیل ارتفاع استخوان، عرض، چگالی، شکل، کانتور و سلامت دندان‌های مجاور را ارائه می دهد. همچنین محدوده ساختارهای حیاتی نزدیک محل مورد نظر برای انجام ایمپلنت مانند اعصاب، رگ‌های خونی و سینوس ماگزیلاری را نشان داده و دندانپزشک را از خطرات احتمالی حین عمل آگاه می سازد. کلینیک تخصصی دندان پزشکی دکتر شرافتی با دستگاه های پیشرفته و مجهز و بهترین دندان پزشک ایمپلنت در گرگان، آماده ارائه

خدمات به شما مراجعین محترم می باشد. جهت رزرو آنلاین نوبت می توانید به سایت drsafasherafati.ir مراجعه نمایید.

شایان ذکر است این روش همراه با سایر برنامه‌های نرم افزاری پیچیده، اجازه می‌دهد دندانپزشک به ارزیابی محل جراحی و انجام یک تصمیم گیری آگاهانه و در صورت نیاز به استفاده از پیچ برای ایمپلنت‌های دندانی بپردازد. علاوه بر این، روش CBCT اجازه می‌دهد تا یک جایگذاری آگاهانه و اصولی برای ایمپلنتی که برنامه ریزی شده است انجام گردد و از وجود حمایت کافی استخوان اطمینان حاصل شود. با چنین اطلاعات تشخیصی که قبل از انجام عمل جراحی در دسترس است، نیاز به پیوند استخوان قبل یا در طی قرار دادن ایمپلنت، قابل تعیین است.

 

 

نکات مهم در فرایند درمان:

اگر از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین یا داروهای مهارکننده تجمع پلاکت‌ها مانند کلوپیدوگرل استفاده می‌کنید، ممکن است دندانپزشک مجبور باشد که استفاده از این داروها را به طور موقت متوقف کند تا بتوانید هر نوع عمل جراحی دهان از جمله پیوند استخوان را انجام دهید. این کار به خاطر امکان خونریزی طولانی مدت از ناحیه تحت عمل جراحی است. علاوه بر این، اگر در هنگام انجام روش‌های دندانپزشکی مضطرب هستید، دندانپزشک شما ممکن است استفاده از آرام بخش ها را توصیه کند.

این روش شامل پر کردن محل دندان کشیده شده یا دندان‌های مورد استفاده برای کاشت گرانول‌های پیوند استخوان است. گرانول‌ها شبیه به شن و ماسه هستند. استخوان‌های فرد متقاضی موثرترین ماده برای پیوند محسوب می‌شوند و می‌توانند از قسمت‌هایی از بدن شما استخراج شوند که در آن جا استخوان کافی وجود دارد. پس از برداشتن استخوان از ناحیه مورد نظر، پزشک محل جراحی را بخیه خواهد زد. با گذشت زمان، مواد پیوند با بافت استخوانی اطراف ناحیه ادغام شده و ظرفیت استخوان مناسبی را بازسازی و آماده انجام کاشت ایمپلنت می‌کنند.

رعایت نکات مهم پس از عمل جراحی:

پیوند استخوان، مانند هر روش جراحی دیگر، عوارض کلی بعد از عمل جراحی را شامل می‌شود که این عوارض شامل درد، تورم، کبودی، خونریزی و عفونت می باشد. شما می توانید بیشتر علائم اولیه (درد، تورم، کبودی) را  با استفاده از داروهای ضد التهابی کنترل کنید. اغلب دندانپزشکان به طور عمومی برخی داروهای ضد درد را پس از انجام جراحی پیوند استخوان تجویز می‌کنند، اما استفاده از داروهای خاص، به سن و سابقه سلامت بیمار بستگی دارد. به طور کلی درد بعد از انجام عمل جراحی پیوند استخوان شدید نیست. میزان خونریزی پس از پیوند استخوان نیز به طور معمول کم است. اگر احساس می‌کنید که به مقدار غیرطبیعی دچار خونریزی شده‌اید، روی ناحیه‌ای که دچار خونریزی است، فشار مستقیم اعمال کنید و با دندانپزشک خود تماس بگیرید. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر عبدالصفا شرافتی در گرگان با در اختیار داشتن تیم مجرب و کارآزموده و ارائه خدمات و مشاوره های پس از عمل، در کنار شما بیماران محترم خواهد بود.

علاوه براین، عفونت شایع‌ترین مشکلی است که موفقیت عمل جراحی پیوند استخوان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از این رو، گاهی ممکن است دندانپزشکان برای به حداقل رساندن احتمال ابتلا به عفونت، داروهای آنتی بیوتیک را نیز تجویز نمایند که باید یک یا چند روز قبل از انجام عمل جراحی تا 7 الی 10 روز پس از عمل مصرف گردد. هم چنین ممکن است بیمار دچار کاهش یا از بین رفتن عملکرد جویدن در ناحیه جراحی شود که معمولاً به طور موقت اتفاق می‌افتد. گاهی ممکن است بیمار توانایی محدودی برای باز کردن دهان خود داشته باشد، که این مشکل نیز معمولاً به طور موقت ایجاد خواهد شده و از بین خواهد رفت.

طی چند روز اول پس از انجام عمل جراحی جهت کاشت دندان ممکن است گرانول‌های کوچکی را در دهان خود پیدا کنید. طبیعی است که برخی از گرانول‌ها از محل پیوند خارج و وارد دهان شما شوند. برای به حداقل رساندن مقدار گرانول‌هایی که در دهان شما تخلیهمی‌شوند، راه‌هایی مانند موارد زیر وجود دارند:

  • زخم را دستکاری یا لمس نکنید.
  • برای لخته شدن خون و تثبیت مواد پیوند استخوان، به مدت 24 ساعت از شستشوی ناحیه یا تف کردن اجتناب کنید.
  • با زبان یا انگشتان خود به منطقه تحت عمل پیوند استخوان فشار نیاورید، زیرا مواد در طی مراحل اولیه بهبود متحرک هستند.
  • برای دیدن ناحیه‌ای که تحت عمل جراحی قرار گرفته است لب‌های خود را بلند نکنید یا نکشید. این کار می‌تواند سبب آسیب به محل زخم شده و بخیه‌ها را پاره کند.
  • از سیگار کشیدن پرهیز نمایید.

امتیاز شما به این مقاله:

روی ستاره مورد نظرتان کلیک کنید.

0 / 5. تعداد آرا: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *